A KitchenDraw bármilyen PC-n működik Microsoft Windows alatt!
Azonban a KitchenDraw 6.5 néhány új funkciója kihasználja a legújabb hardverek nyújtotta előnyöket is.

Így a “valós idejű” nézetek, mint a “Virtuális Valóság”, vagy “Virtuális Séta” teljes mértékben kihasználják az új 3D-s grafikus kártyák képességeit. Ezért azt javasoljuk, hogy egy modern és gyors kártyát használjon, a legmagasabb minőség és folyamatosság elérése érdekében.
Egy újabb nVidia vagy ATI grafikus kártya ideális választás.

Hasonlóképp az új fotorealisztikus képalkotó motor (render) kihasználja a többprocesszoros rendszer előnyeit. Ezért egy fotorealisztikus képet sokkal gyorsabb elkészíteni egy multi-core processzorral.

Az ajánlott RAM mérete 8 Gbyte bár a KitchenDraw kevesebbel is jól működik.

Professzionális felhasználáshoz minimum 20″-os képernyőt javaslunk.

IGEN! Azonban ügyeljen arra, hogy a KitchenDraw “rendszergazdaként” legyen futtatva.
Ehhez kattintson jobb egérgombbal a KitchenDraw ikonra a Windows asztalon. Válassza ki a “Tulajdonságok” parancsot a megjelenő menüben, majd kattintson a “Kompatibilitás” fülre és ellenőrizze, hogy a “A program futtatása rendszergazdaként” jelölőnégyzet be van jelölve.

Bár nincs natív KitchenDraw verzió Mac-re, mégis néhány KitchenDraw felhasználó használja Mac környezetben. Ehhez szükséges, hogy a Windows telepítve legyen a Mac-en.

A 20 ingyenes használati óra – tesztelésre és gyakorlásra – automatikusan letöltődik a www.kitchendraw.com weboldalról, amikor először elindítja KitchenDraw-t.
Ehhez az szükséges, hogy a számítógépén működő KitchenDraw csatlakozzon az internethez és tűzfal, vagy proxy ne akadályozza a program hozzáférését a www.kitchendraw.com weboldalhoz.

20 ingyenes órát csak egyszer kap egy számítógép (még akkor is, ha újraformázza a rendszert).

Ha még nem kapta meg a 20 órát annak ellenére, hogy csatlakozik az internethez, kérjük küldje el a legutóbbi LOG fájlt a gépéről. A LOG fájl neve KEYééhh.LOG formátumú és a terv alkönyvtárban található, melynek alapértelmezett elérési útvonala C: \ SCENES.

A KitchenDraw lehetővé teszi, hogy áthelyezzen terveket laptopról asztali számítógépre, vagy hálózatba kapcsolt asztali számítógépek között, vagy archiváljon régi terveket és később visszaállítsa azokat.

Hogy a felhasználói fiókok között terveket tudjon áthelyezni, a következő lépéseket kell elvégeznie:

 1. Archiválja a kívánt tervet (terveket) az eredeti felhasználói fiókból, egy adathordozó segédeszközre (CD, ZIP fájl, USB pendrive, stb.),
 2. Állítsa vissza a kívánt tervet (terveket) az adathordozó eszközről, a cél felhasználói fiókba.

Tervek archiválása:

 1. Válassza a Fájl | Megnyitás menüpontot,
 2. Jelölje ki a tervet(ket) amit archiválni szeretne (nyomja meg a SHIFT vagy a CTRL gombot a különböző fájlok csoportos kijelöléséhez).
 3. Kattintson az “Eltárol” gombra,
 4. Válassza ki a meghajtót és ha szükséges, a könyvtárat amibe szeretné bemásolni a kijelölt terveket,
 5. Hagyja jóvá az “OK” gombra való kattintással vagy az ENTER billentyű megnyomásával.
 6. Kattintson a “Töröl” gombra, ha szeretné törölni a terveket az eredeti felhasználói fiókból.

Tervek visszaállítása:

 1. Válassza a Fájl | Megnyitás menüpontot.
 2. Kattintson a “Visszaállít” gombra.
 3. A Visszaállítás dialógusablakban válassza ki a könyvtárat melyben a terveket archiválta, majd jelölje ki a tervet(ket) amiket szeretne visszaállítani (nyomja meg a SHIFT vagy a CTRL gombot a különböző fájlok csoportos kiválasztásához).
 4. Jelölje be a “Visszaállított tervek elrejtése” ablakot, ha azt szeretné, hogy a most visszaállított tervek ne jelenjenek meg többé ebben a listában.
 5. Hagyja jóvá az “OK” gombra való kattintással vagy az ENTER billentyű megnyomásával.

FONTOS: A 20 órás díjtalan időtartam alatt a terveket nem lehet visszaállítani. Ez a beállítás használati órák vásárlása után aktiválódik.

A KitchenDraw „Órák átvitele” egy hasznos szolgáltatás, amivel egyszerűen, veszteség nélkül átviheti az óráit a régi gépéről egy újra. Akkor is jól alkalmazható, ha a meglévő gépét szeretné felújítani és ehhez formáznia kell azt.

A fiókok közötti órák átviteléhez az alábbi lépéseket kell elvégeznie:

 1. “Átviteli Kód” megszerzése (körültekintő mentéssel) és a felhasználói fiók törlése a régi (forrás) gépen,
 2. Órák visszaállítása az új (cél) számítógépen az előző lépésben megszerzett “Átviteli Kód” felhasználásával.

Az “Átviteli Kód” megszerzése:

 1. A régi (forrás) KitchenDraw-ban válassza a ? | Szerviz | Használati órák átvitele | Használati órák átvitele és a felhasználói fiók törlése… parancsot,
 2. Kattintson az “OK” gombra a megjelenő ablakban, mellyel jóváhagyja a meglévő fiókja törlését és egy új fiók létrehozását használati órák nélkül.
 3. Ezt követően az “Átviteli Kód” megjelenik, melyet mentsen le egy adathordozóra.

Órák átvitele az új (cél) számítógépre, amely CSATLAKOZIK az internetre:

 1. Az új (cél) KitchenDraw-ban válassza a ? | Szerviz | Használati órák átviteleHasználati órák hozzáadása a felhasználói fiókhoz… parancsot,
 2. A megjelenő párbeszédablakba írja be az “Átviteli Kód”-ot, melyet a forrás gépről lementett,
 3. Hagyja jóvá a műveletet az “OK” gombra kattintva, vagy nyomja le az ENTER-t.

Órák átvitele az új (cél) számítógépre, amely NEM CSATLAKOZIK az internetre:

 1. Az új (cél) KitchenDraw-ban válassza a ? | Órák feltöltése… parancsot a “Telepítő Kód” eléréséhez,
 2. Az “Átviteli Kód” és a “Telepítő Kód” birtokában menjen a www.kitchendraw.com weboldalra és kattintson az “Órák átvitele” linkre a baloldali listában,
 3. Adja meg a két kódot a megfelelő cellákban és hagyja jóvá,
 4. Ezt követően megjelenik a “Feltöltési Kulcs”,
 5. Menjen vissza az új (cél) KitchenDraw-ba a “Telepítő Kód”-ot tartalmazó dialógusablakhoz (az 1. lépés szerint) és írja (illessze) be a“Feltöltési Kulcs”-ot a “Feltöltési kód megadása” cellába majd hagyja jóvá.

A telepítő fájl – melyet letölthet weboldalunkról – kb. 20 Mb tárterületet foglal el. A KitchenDraw telepítése megközelítőleg 70 Mb merevlemez tárterületet igényel. Ebben minden alap katalógus és textúra benne van. Azonban az egyedi textúrák és üzleti katalógusok összességében több gigabyte helyet foglalhatnak.
Minden projekt fájl (terv) amit ezután készít, átlagosan 100 Kb helyet foglal.

Általában 5 és 10 óra közötti idő szükséges, ha az oktatást követve használja a programot. Ezt megtalálja a weboldal KÉZIKÖNYV részében.
10 projekt fájl elkészítése után látni fogja, hogy mennyivel hatékonyabb már a munkája.
20 projekt fájl után Ön KitchenDraw-függő lesz!

Nem! Az időszámlája 5 perces időközökkel csökken de csak akkor, amikor elindítja a KitchenDraw tervező funkcióit. Így abbahagyhatja a KitchenDraw használatát és beszélhet a vásárlóval anélkül, hogy az időelszámolását terhelnénk. Akkor sem vonódnak a percek, ha katalógusokat szerkeszt a MobiScript-tel.

Egy átlagos KitchenDraw felhasználó általában 30 órát használ fel egy hónapban, ami összesen kb. 360 óra egy évben.
Tekintettel a díjtalan órákra, ami az első 200 órát követően jár (1 díjtalan óra 2 fizetett óráért), az éves használati díj nagyjából 900 euró – ami közel egy konkurens szoftver éves fenntartási díja… melynek még nem is számoltuk az induló befektetési költségét. 
Természetesen intenzív felhasználóknak vagy több eladóval /eladási ponttal rendelkező boltoknak is jár a díjtalan óra, a költségeket lecsökkentve akár 1 euró/órára!

Talán még kifejezőbb a költség egy adott projekt fájlra (tervre) vetítve. Itt látszik igazán, hogy a KitchenDraw mennyire alacsony befektetési összeget jelent az Ön számára! Mivel nagyjából egy órát igényel egy teljes projekt fájl elkészítése, így a költségek egy projekt fájlra vetítve 1 és 3 euró között mozognak – ami közel annak a költsége, amennyiért a tervet a vásárlójának postázza!

Amikor a tervezői órákat elhasználta, akkor a KitchenDraw letiltja az összes tervezői funkció elérését. Még kinyithatja a meglévő projekt fájljait, de már nem módosíthatja azokat. Készíthet új projekteket, de azt már csak árazás üzemmódban.
Természetesen elérheti az órák letöltését engedélyező dialógusablakot is, hogy további órákat vásároljon a használathoz. Ehhez válassza a menüben a Használati órák feltöltése parancsot.

A KitchenDraw egy általános konyhabútor katalógust tartalmaz, melyben konyhai elemek és a frontmodellek széles választékát találja. Ezt a katalógust használhatja így is, mert az elemek méretei az elhelyezéskor közvetlenül módosíthatók.

Ha szeretné elkerülni a méretek állandó módosítását az elemek elhelyezése során, akkor készítsen egy új katalógust, akár a meglévő felhasználásával. Használja a MobiScript “Mentés másként…” menü beállítását, hogy elmentse az általános katalógust új név alatt és ezután alkalmassá tegye azt, saját igényei szerinti felhasználásra a “műszaki állandók” beállításával. A “műszaki állandók” a szekrények átlagos mélységére és magasságára, az alapértelmezett elemmagasságra és az elemekhez tartozó alkatrészek méreteinek és helyzetének alapbeállítására vonatkoznak.
A “műszaki állandók” adaptálása csak az első szintje a katalógus testreszabásának. Ez nagyon könnyen és gyorsan elvégezhető, melynek eredményeként a katalógus használata sokkal egyszerűbbé válik.

Az első lépés után kicsit több idő ráfordításával, folytathatja a katalógus igény szerinti személyre szabását. Idővel önnek meg lesz a teljes és pontos gyártói katalógusa. Ezt felesleges objektumok vagy modellek törlésével, a szekrények sorrendjének megváltoztatásával, új szekrények vagy frontmodellek hozzáadásával, a hivatkozások módosításával, leírásokkal és árakkal, stb. teheti meg.
Készíthet új szekrényt kis szkript írásával, ami az új szekrény felépítését határozza meg az alapkatalógusban található “alkatrészekből” összeépítve (dobozok, frontok, polcok, stb.).

Amennyiben idő hiányában inkább velünk szeretné elkészíttetni a katalógusát, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@kitchendraw.hu címen. További információért kattintson ide.

Nem! A KitchenDraw-ból közvetlenül is nyomtathat költségvetéseket.
Azonban azok a dokumentumok amiket a KitchenDraw Microsoft Word-ben hoz létre, jobb minőségűek és rugalmasabbak, mivel személyre szabhatja azokat és újakat is készíthet.
FIGYELEM: A KitchenDraw csak a Word 32 bites verziójával kompatibilis.
A KitchenDraw jelenleg nem kapcsolódik az Open Office-hoz, de a jövőben megjelenő verziókban elérhető lesz ez a szolgáltatás is.

KitchenDraw képes szabászlistákat készíteni a piacon jelenlévő optimalizáló szoftverekhez, de ehhez az szükséges, hogy a tervezés során azt a katalógust használja, amely tartalmazza az alkatrészekkel kapcsolatos információkat (korpuszokat, lapokat, stb.).

A “Konyha Kézikönyv” alapkatalógus tartalmazza ezeket az információkat, de ez csak demonstrációs célokat szolgál. A katalógusban hozzáférhető információ célja, hogy megmutassa, hogyan építheti fel a saját katalógusát a saját igényeihez igazítva. 

Amennyiben velünk szeretné elkészíttetni a katalógusát, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a info@kitchendraw.hu címen. További információ a szabászlistáról itt érhető el.