Gyártóknak

Alkatrész listák

A KitchenDraw tételes szabászjegyzéket készít a teljesen egyedi tervezésű bútorokhoz is… TOVÁBB >

Szabászlista export

A szabászlista egy kattintással továbbítható számos lapszabász optimalizáló programhoz… TOVÁBB >

Ár- és alkatrész generátor

Készíttesse el velünk egyedi adatbázisát az “Ár- és alkatrész generátort”, melyet hozzácsatolunk a rendszeréhez…
TOVÁBB >

Egyedi adatbázis

Alkossa meg és kontrollálja saját katalógusait a MobiScript használatával… TOVÁBB >

Statisztikák

Lehetőség van arra, hogy megvizsgálja, elemezze az adatait egy adott időtartamon belül, … TOVÁBB >

KitchenDraw SDK

A “KitchenDraw SDK”-nak köszönhetően személyre szabhatja és kibővítheti a KitchenDraw funkcióit… TOVÁBB >

Alkatrész listák

A KitchenDraw tételes szabászjegyzéket készít a teljesen egyedi tervezésű bútorokhoz is. Természetesen ennek feltétele egy pontosan beállított adatbázis, melyet a KitchenDraw-ba integrált katalóguskészítő eszközével, a MobiScript-tel lehet elkészíteni

A lista megjelenítéséhez megfelelő adatbázissal kell rendelkezni. Ehhez nyújt segítséget a programba integrált MobiScript segédprogram. A nagy általános katalógusok között a ZOBAL, GARDEROBE, FOREST COSMO-SMART katalógusok rendelkeznek előre elkészített alkatrész listákkal.

A program a befoglaló méretek alapján számítja ki az alkatrészek méreteit. Ennek köszönhetően az egyedi méretek esetén is pontos lesz a lista.

Az alábbi képen egy egyszerű 1 ajtós alsó elem alkatrész listája látható, amit egyik ügyfelünk kérése alapján készítettünk el.

• AE oldallap (0:0 – 1:0): Egy szálirányos oldal ABS élzárással.
• ABS élzáró: Egyedi beállítás szerint 30+30 mm ráhagyás minden élre.
• Vágási hossz (ABS): Ez a tétel minden alkatrésznél külön szerepel.
• Összekötők: Az első és a hátsó összekötő eltérő élzárásúak, mert a hátsó mindig élfóliás élzárást kap (ez egyedileg beállítható).
• Hátfal: itt is az egyedi beállítások szerint számolódnak a méretek
• Összeállítási díj: Az elemekhez tartozik egy összeállítási díj, amely m3 elszámolású. Ebben a díjban nincs benne a fiókok szerelési díja. Azt a fiókrendszereknél lehet megadni.
• Front: A méretek a vízszintes és a függőleges frontcsökkenés értékével számolódnak.
• Polc: A polc élzárása a korpusztól függetlenül, élfólia anyagot kap. (egyedileg állítható)

Amennyiben az anyagjegyzék helyett a szabászjegyzéket választja, úgy egy szűkített listát kap.

MEGJEGYZÉS
Az alkatrész listák felépítése, elérhetősége katalógusonként eltérő. Ugyanis nem a program tartalmazza a listához szükséges adatbázist, hanem a katalógus. Kérjük vegye figyelembe, hogy a “KONYHA KÉZIKÖNYV” katalógusában lévő lista csak a bemutatás célját szolgálja. Így fordulhat elő, hogy egy adatbázisban eltérő, akár bútoronként változó (!) listát készít a program.

Szabászlista export

A szabászlista egy kattintással továbbítható számos lapszabász optimalizáló programhoz. A KitchenDraw rugalmasságának köszönhetően egyedi kimeneti fájl is készíthető egy egyszerű szövegfájl megírásával.
Lehetősége van a szabászlisták és az anyagjegyzékek táblázatának kinyomtatására, exportálására.

A táblázatok részeit vagy egészét átmásolhatja a Windows vágólapra, ahonnan azok más programba is beilleszthetők (Excel, lapszabász-optimalizáló vagy gyártás-előkészítő programokba). 
Ha a KitchenDraw sorainak vagy az oszlopainak a rendezettsége nem megfelelő, vagy a célprogramhoz nem illeszkedik, úgy külön-külön átmásolhatóak a szükséges oszlopok.

A program számos kimenettel rendelkezik, így lehetőség van a listák exportálására .CSV fájlba. Egyszerűen válassza ki a listából a kimenet típusát, majd exportálja az adatokat.

Az elkészült export fájlt beimportálhatja a saját rendszerébe, például a Korpus optimalizáló programba.

Ha a legördülő listában nem szereplő programot használ , hozzáadhatja a listához és beállíthatja a fájlformátumot, úgy hogy az kompatibilis legyen a rendszerével.

Ár- és alkatrész generátor

Készíttesse el velünk egyedi adatbázisát az “Ár- és alkatrész generátort”, melyet hozzácsatolunk a rendszeréhez. Így az alkatrészek egységáraiból pontos önköltségi, eladási árakat kaphat. Az alapkatalógusok közül, a „KONYHA KÉZIKÖNYV” katalógus rendelkezik gyártás-előkészítő adatokkal.

Alap esetben a katalógus árazása az ár cellák kitöltésével történik.
Frontmodellenként minden elemnek(bútornak, kiegészítőnek) eltérő ára lehet. Az ár- és alkatrész generátort használata, egy másik árazási módot tesz lehetővé. Elegendő csak az alapanyag árakat meghatározni és a program a kiszámolt felületekből mindent pontosan kalkulál. 

Csak egyszerűen beírja a katalógusba az alapanyagok beszerzési árait, munkadíjait és a program az aktuális méreteket és beállításokat figyelve elvégez minden számítást Ön helyett. Pl.

• bútorlap m2 ár színenként
• front m2 ár modellenként és típusonként
• bútorlap vágás fm díja
• élzárás fm ára és díja színenként
• különböző pántok, vasalatok db illetve szett ára
• fiókcsúszók és rendszerek ára

A “MÁK” katalógusban egyedi módon adhatja meg az árakat. A bútor elkészítéséhez tartozó anyag és díj megadása is lehetséges. A képen a teli ajtófront m2 szerinti beállítása látható. Minden modellnek eltérő ára lehet. Természetesen egy modellen belül különböző ára lehet a teli, az üveges, a fiók, stb. frontoknak.

Ha a laminált lapok árát szeretné beállítani, akkor a megfelelő cellába kell kattintania és beírni az árat. A képen látható, hogy megváltozott az ártábla fejléce. Most már nem a frontmodellek megnevezéseit, hanem a laminált lapok neveit láthatja.

Vannak olyan alapanyagok, melyek ára a korpusz színétől, vagy a frontmodelltől függetlenek. Az ilyen anyagok esetében a fejléc üres marad és egy egységárat adhat meg. Ez igaz a pántokra, fiókrendszerekre, stb.

Ezt az elvet követve adhat meg különböző munkadíjakat: pánt furatolás, vágási költség, szerelési költség, stb.

Amikor az árakat megadta, nincs más dolga, mint hogy élvezze a KitchenDraw által nyújtott automatizmusok előnyeit! Mostantól a kihelyezett elemekhez egy számított ár csatolódik.

Ha a terven egy bútor méreteit megváltoztatja, akkor a program azonnal érvényesít minden módosítást az ajánlati részben is.

Egyedi adatbázis

Alkossa meg és kontrollálja saját katalógusait a MobiScript használatával. Ezt megteheti a meglévő alapkatalógusok saját rendszeréhez igazításával, módosításával. A főbb paraméterek külön táblázatban könnyedén módosíthatóak. Ha nincs ideje adatbázis szerkesztésre, bízzon meg minket!
Az egyedi adatbázis nem csak az egyedi elemeket, hanem a gyártáshoz szükséges listákat is tartalmazhatja. A katalógust teljes mértékben személyre szabhatja, hozzá igazíthatja a saját rendszeréhez. Ha csak tervezésre használja programunkat, akkor is érdemes beállítani a korpusz méreteket, színeket, elhelyezési magasságokat, stb.

Készíthet másolatot a katalógusairól, majd néhány érték beírásával a teljes katalógusra vonatkozóan megváltoztathatja a bútorok befoglaló méreteit. A katalógusban lévő elemeket törölheti, vagy sorrendjüket módosíthatja kívánság szerint. Megváltoztathatja a cikkszámokat, elnevezéseket és általánosságban mindent, hogy a lehető legjobban megközelítse a saját környezetében használt elemek rendszerét.

Egy külön bejegyzésben részletesen olvashat egy meglévő katalógus átalakításáról, módosításáról.

Statisztikák

Lehetőség van arra, hogy megvizsgálja, elemezze az adatait egy adott időtartamon belül, az eladási, az árrések eladónkénti, raktárankénti, modellenkénti, termék típusonkénti, stb. forgalmak alakulását.
Táblázatkezelő szoftverbe illeszthető, (pl. Excel) személyre szabott dokumentumokat hozhat létre fizetési késedelmek, működési beszámolók, stb.).

KitchenDraw SDK

A “KitchenDraw SDK”-nak köszönhetően személyre szabhatja és kibővítheti a KitchenDraw funkcióit. Például fejleszthet egy modult a megrendelői fájlok csoportjához; egy modult az egyedi KitchenDraw katalógusukhoz. Sőt fejleszthet még dinamikus interfészeket is a KitchenDraw és más menedzsment program közé.

A KitchenDraw SDK (Szoftver Fejlesztő Készlet) egy fájlokból álló készlet (függvénykönyvtár, mintaprogramok) a hozzá tartozó dokumentumokkal együtt. Ez lehetővé teszi a KitchenDraw kibővítését és személyre szabását, illetve egy kívülálló irányító, ERP és gyártó szoftverehez való illeszthetőségét.

A KitchenDraw SDK az alábbi program fejlesztésekhez használható:
• Egész vagy rész KitchenDraw katalógusok létrehozásához vagy frissítéséhez,
• Papír katalógusok vagy online katalógusok készítéséhez KitchenDraw katalógusokból,
• Megrendelői fájlt létrehozó modulok (a szállítónak vagy a gyártónak küldendő megrendelői fájlok),
• Bonyolultabb, összetettebb objektumok beállítása (varázsló speciális munkalapokhoz, lépcsőkhöz, stb.),
• A KitchenDraw dinamikus illesztési felülete kívülálló szoftverekhez,
• « plug-in » funkciók amelyek automatikus folyamatot indítanak el bizonyos esetekben (terv megnyitásakor, KitchenDraw bezárásakor, stb.),
• KitchenDraw kibővítés (egyedi parancsok hozzáadása a KitchenDraw menühöz),
• A KitchenDraw standard dialógusablakainak módosítása vagy cseréje

Ha szeretne varázslókat, “plug-in” funkciókat vagy más megrendeléshez használatos modulokat létrehozni, akkor szüksége lesz egy programozási nyelvre, mellyel szintén készíthet ActiveX DLL-t. A következő (nem teljes) lista tartalmazza azokat a fejlesztői eszközöket, melyek ennek a kritériumnak megfelelnek: Visual Basic 6, Delphi, C++ builder,…

A KDSDK.DLL függvény könyvtárba tartozó funkciók a “KitchenDraw SDK65.RTF” dokumentumban vannak leírva, melyet erről az oldalról tölthet le.

Ennek a dokumentumnak a formátuma .RFT, így meg tudja nyitni például a WordPad szövegszerkesztővel, mely a Windows része.

“KitchenDraw SDK.RTF” letöltése (2,7 Mb)

A dokumentum tömörített változatát az alábbi linken éri el:

“KitchenDraw SDK.ZIP” letöltése (250 Kb)

Letölthető 3 példa is, melyeket Visual Basic 6-ban fejlesztettek (egy varázsló, egy “plug-in” funkció és egy szállítói megrendelőt létrehozó modul):

Az SDK példák letöltése (36 Kb)