Igen!
A VÁSÁRLÁS oldalunkon elérhető az átutalásos fizetési mód. Az adatok megadása után azonnal kapsz egy díjbekérőt. Ennek kifizetése után feltöltjük a fiókodba az órákat. Átutalásos fizetés esetén 50 a minimálisan rendelhető órák száma.

A KitchenDraw bármilyen PC-n működik Microsoft Windows alatt!
Azonban a KitchenDraw 6.5 néhány új funkciója kihasználja a legújabb hardverek nyújtotta előnyöket is.

Így a „valós idejű” nézetek, mint a „Virtuális Valóság”, vagy „Virtuális Séta” teljes mértékben kihasználják az új 3D-s grafikus kártyák képességeit. Ezért azt javasoljuk, hogy egy modern és gyors kártyát használj, a legmagasabb minőség és folyamatosság elérése érdekében.
Egy újabb nVidia vagy AMD grafikus kártya ideális választás.

Hasonlóképp az új fotorealisztikus képalkotó motor (render) kihasználja a többprocesszoros rendszer előnyeit. Ezért egy fotorealisztikus képet sokkal gyorsabb elkészíteni egy multi-core processzorral.

Az ajánlott RAM mérete 8 Gbyte bár a KitchenDraw kevesebbel is jól működik.

Professzionális felhasználáshoz minimum 20″-os képernyőt javaslunk.

IGEN! Azonban ügyelj arra, hogy a KitchenDraw „rendszergazdaként” legyen futtatva.
Ehhez kattints jobb egérgombbal a KitchenDraw ikonra a Windows asztalon. Válaszd ki a „Tulajdonságok” parancsot a megjelenő menüben, majd kattints a „Kompatibilitás” fülre és ellenőrizd, hogy a „A program futtatása rendszergazdaként” jelölőnégyzet be van jelölve.

Bár nincs natív KitchenDraw verzió Mac-re, mégis néhány KitchenDraw felhasználó használja Mac környezetben. Ehhez szükséges, hogy a Windows telepítve legyen a Mac-en. További információ a telepítésről itt.

A 20 ingyenes használati óra – tesztelésre és gyakorlásra – automatikusan letöltődik a www.kitchendraw.com weboldalról, amikor először elindítod KitchenDraw-t.
Ehhez az szükséges, hogy a számítógépeden működő KitchenDraw csatlakozzon az internethez és tűzfal, vagy proxy ne akadályozza a program hozzáférését a www.kitchendraw.com weboldalhoz.

20 ingyenes órát csak egyszer kaphat egy számítógép (még akkor is, ha újraformáztad a rendszert).

Ha még nem kaptad meg a 20 órát annak ellenére, hogy csatlakoztál az internethez, kérjük küldd el a legutóbbi LOG fájlt a gépéről. A LOG fájl neve KEYééhh.LOG formátumú és a terv alkönyvtárban található, melynek alapértelmezett elérési útvonala C: \ SCENES.

A KitchenDraw lehetővé teszi, hogy áthelyezz terveket asztali számítógépről laptopra, vagy hálózatba kapcsolt asztali számítógépek között, vagy archiválj régi terveket és később visszaállítsd azokat.

Hogy a felhasználói fiókok, vagy számítógépek között terveket tudj áthelyezni, a következő lépéseket kell elvégezned:

 1. Archiváld a kívánt tervet (terveket) az eredeti felhasználói fiókból, egy adathordozó segédeszközre (CD, ZIP fájl, USB pendrive, stb.),
 2. Állítsd vissza a kívánt tervet (terveket) az adathordozó eszközről, a cél felhasználói fiókba.

Tervek archiválása:

 1. Csatlakoztasd az adathordozót, majd Válaszd a Fájl | Megnyitás menüpontot,
 2. Jelöld ki a tervet(ket) amit archiválni szeretnél (nyomd meg a SHIFT vagy a CTRL gombot a különböző fájlok csoportos kijelöléséhez).
 3. Kattints az „Eltárol” gombra,
 4. Válaszd ki a meghajtót és ha szükséges, a könyvtárat amibe szeretnéd bemásolni a kijelölt terveket,
 5. Hagyd jóvá az „OK” gombra való kattintással vagy az ENTER billentyű megnyomásával.
 6. Kattints a „Töröl” gombra, ha szeretnéd törölni a terveket az eredeti felhasználói fiókból.

Tervek visszaállítása:

 1. Válaszd a Fájl | Megnyitás menüpontot a másik fiókon, gépen.
 2. Kattints a „Visszaállít” gombra.
 3. A Visszaállítás dialógusablakban válaszd ki a könyvtárat mely a terveket tartalmazza, majd jelöld ki a tervet(ket) amiket szeretnél visszaállítani (nyomd meg a SHIFT vagy a CTRL gombot a különböző fájlok csoportos kiválasztásához).
 4. Jelöld be a „Visszaállított tervek elrejtése” ablakot, ha azt szeretnéd, hogy a most visszaállított tervek ne jelenjenek meg többé ebben a listában.
 5. Hagyd jóvá az „OK” gombra való kattintással vagy az ENTER billentyű megnyomásával.

FONTOS: A 20 órás díjtalan időtartam alatt a terveket nem lehet visszaállítani. Ez a beállítás használati órák vásárlása után aktiválódik.

A KitchenDraw „Órák átvitele” egy hasznos szolgáltatás, amivel egyszerűen, veszteség nélkül átviheted az óráidat a régi gépről egy újra. Akkor is jól alkalmazható, ha a meglévő gépedet szeretnéd felújítani és ehhez formázni kell azt.

A fiókok közötti órák átviteléhez az alábbi lépéseket kell elvégezned:

 1. „Átviteli Kód” megszerzése (körültekintő mentéssel) és a felhasználói fiók törlése a régi (forrás) gépen,
 2. Órák visszaállítása az új (cél) számítógépen az előző lépésben megszerzett „Átviteli Kód” felhasználásával.

Az „Átviteli Kód” megszerzése:

 1. A régi (forrás) KitchenDraw-ban válaszd a ? | Szerviz | Használati órák átvitele | Használati órák átvitele és a felhasználói fiók törlése… parancsot,
 2. Kattints az „OK” gombra a megjelenő ablakban, mellyel jóváhagyod a meglévő fiókja törlését és egy új fiók létrehozását használati órák nélkül.
 3. Ezt követően az „Átviteli Kód” megjelenik, melyet ments le egy adathordozóra.

Órák átvitele az új (cél) számítógépre, amely CSATLAKOZIK az internetre:

 1. Az új (cél) KitchenDraw-ban válaszd a ? | Szerviz | Használati órák átviteleHasználati órák hozzáadása a felhasználói fiókhoz… parancsot,
 2. A megjelenő párbeszédablakba írd be az „Átviteli Kód”-ot, melyet a forrás gépről lementettél,
 3. Hagyja jóvá a műveletet az „OK” gombra kattintva, vagy nyomd le az ENTER-t.

Órák átvitele az új (cél) számítógépre, amely NEM CSATLAKOZIK az internetre:

 1. Az új (cél) KitchenDraw-ban válaszd a ? | Órák feltöltése… parancsot a „Telepítő Kód” eléréséhez,
 2. Az „Átviteli Kód” és a „Telepítő Kód” birtokában menj a www.kitchendraw.com weboldalra és kattints az „Órák átvitele” linkre a baloldali listában,
 3. Add meg a két kódot a megfelelő cellákban és hagyd jóvá,
 4. Ezt követően megjelenik a „Feltöltési Kulcs”,
 5. Menj vissza az új (cél) KitchenDraw-ba a „Telepítő Kód”-ot tartalmazó dialógusablakhoz (az 1. lépés szerint) és írd (illeszd) be a„Feltöltési Kulcs”-ot a „Feltöltési kód megadása” cellába majd hagyd jóvá.

A telepítő fájl – melyet letölthetsz weboldalunkról – kb. 20 Mb tárterületet foglal el. A KitchenDraw telepítése megközelítőleg 70 Mb merevlemez tárterületet igényel. Ebben minden alap katalógus és textúra benne van. Azonban az egyedi textúrák és üzleti katalógusok összességében több gigabyte helyet foglalhatnak.
Minden projekt fájl (terv) amit ezután készít, átlagosan 100 Kb helyet foglal.

Általában 5 és 10 óra közötti idő szükséges, ha az oktatást követve használod a programot. Ezt megtalálod a weboldal KÉZIKÖNYV részében.
10 projekt fájl elkészítése után látni fogod, hogy mennyivel hatékonyabb már a munkád.
20 projekt fájl után KitchenDraw-függő leszel!

Nem! Az időszámlája 5 perces időközökkel csökken de csak akkor, amikor elindítod a KitchenDraw tervező funkcióit. Így abbahagyhatod a KitchenDraw használatát és beszélhetsz a vásárlóval anélkül, hogy a meglévő óráid csökkennének.

Egy átlagos KitchenDraw felhasználó általában 30 órát használ fel egy hónapban, ami összesen kb. 360 óra egy évben.
Tekintettel a díjtalan órákra, ami az első 200 órát követően jár (1 díjtalan óra 2 fizetett óráért), az éves használati díj nagyjából 900 euró – ami közel egy konkurens szoftver éves fenntartási díja… melynek még nem is számoltuk az induló befektetési költségét. 
Természetesen intenzív felhasználóknak vagy több eladóval /eladási ponttal rendelkező boltoknak is jár a díjtalan óra, a költségeket lecsökkentve akár 1 euró/órára!

Talán még kifejezőbb a költség egy adott projekt fájlra (tervre) vetítve. Itt látszik igazán, hogy a KitchenDraw mennyire alacsony befektetési összeget jelent a számodra! Mivel nagyjából egy órát igényel egy teljes projekt fájl elkészítése, így a költségek egy projekt fájlra vetítve 1 és 3 euró között mozognak – ami közel annak a költsége, amennyiért a tervet a vásárlójának postázná!

Amikor a tervezői órákat elhasználtad, akkor a KitchenDraw letiltja az összes tervezői funkció elérését. Még kinyithatod a meglévő projekt fájljaidat, de már nem módosíthatod azokat. Készíthetsz új projekteket, de azt már csak árazás üzemmódban.
Természetesen elérheted az órák letöltését engedélyező dialógusablakot is, hogy további órákat vásárolj a használathoz. Ehhez válaszd a menüben a Használati órák feltöltése parancsot.

A KitchenDraw egy általános konyhabútor katalógust tartalmaz, melyben konyhai elemek és a frontmodellek széles választékát kínálja. Ezt a katalógust használhatod így is, mert az elemek méretei az elhelyezéskor közvetlenül módosíthatóak.

Ha szeretnéd elkerülni a méretek állandó módosítását az elemek elhelyezése során, akkor készíts egy új katalógust, akár a meglévő felhasználásával. Használd a MobiScript „Mentés másként…” menü beállítását, hogy elmentsd az általános katalógust új név alatt és ezután alkalmassá tedd azt, saját igényeid szerinti felhasználásra a „műszaki állandók” beállításával. A „műszaki állandók” a szekrények átlagos mélységére és magasságára, az alapértelmezett elemmagasságra és az elemekhez tartozó alkatrészek méreteinek és helyzetének alapbeállítására vonatkoznak.
A „műszaki állandók” adaptálása csak az első szintje a katalógus testreszabásának. Ez nagyon könnyen és gyorsan elvégezhető, melynek eredményeként a katalógus használata sokkal egyszerűbbé válik.

Az első lépés után kicsit több idő ráfordításával, folytathatod a katalógus igény szerinti személyre szabását. Idővel meg lesz a teljes és pontos gyártói katalógusod. Ezt felesleges objektumok vagy modellek törlésével, a szekrények sorrendjének megváltoztatásával, új szekrények vagy frontmodellek hozzáadásával, a hivatkozások módosításával, leírásokkal és árakkal, stb. érheted el.
Készíthetsz új szekrényt kis szkript írásával, ami az új szekrény felépítését határozza meg az alapkatalógusban található „alkatrészekből” összeépítve (dobozok, frontok, polcok, stb.).

Amennyiben idő hiányában inkább velünk szeretnéd elkészíttetni a katalógusodat, vedd fel velünk a kapcsolatot a info@kitchendraw.hu címen. További információért kattints ide.

Nem! A KitchenDraw-ból közvetlenül is nyomtathatsz költségvetéseket.
Azonban azok a dokumentumok amiket a KitchenDraw Microsoft Word-ben hoz létre, jobb minőségűek és rugalmasabbak, mivel személyre szabhatod azokat és újakat is készíthetsz.
FIGYELEM: A KitchenDraw csak a Word 32 bites verziójával kompatibilis.
A KitchenDraw jelenleg nem kapcsolódik az Open Office-hoz, de a jövőben megjelenő verziókban elérhető lesz ez a szolgáltatás is.

KitchenDraw képes szabászlistákat készíteni a piacon jelenlévő optimalizáló szoftverekhez, de ehhez az szükséges, hogy a tervezés során azt a katalógust használd, amely tartalmazza az alkatrészekkel kapcsolatos információkat (korpuszokat, lapokat, stb.).

A „Konyha Kézikönyv” alapkatalógus tartalmazza ezeket az információkat, de ez csak demonstrációs célokat szolgál. A katalógusban hozzáférhető információ célja, hogy megmutassa, hogyan építheted fel a saját katalógusodat a saját igényeidhez igazítva. 

Amennyiben velünk szeretnéd elkészíttetni a katalógusodat, vedd fel velünk a kapcsolatot. További információ a szabászlistáról itt érhető el.