Hálózati beállítás

Leírás keresése

Ha szeretnéd, hogy a KitchenDraw több hálózati terminálon is elérhető legyen, azt tanácsoljuk, hogy telepítsd minden egyes munkaállomásra a KitchenDraw programot és gyűjtsd össze az adatfájlokat (katalógusok, tervek, textúrák, stb.) egy munkaállomásra (a szerver állomáson). Ily módon el tudod érni az összes tervet (projekt fájl) bármelyik munkaállomásról, és a katalógusok, textúrák, stb. frissítéseit csak a szerverállomáson kell elvégezned.

Ha azt tapasztalod, hogy a KitchenDraw működése lelassult, akkor lehet, hogy nem megfelelő a katalógusok hálózati megosztásának támogatása. Ebben az esetben csak a terveket oszd meg, míg a katalógusokat telepítsd mindegyik munkaállomásra és hagyd, hogy a KitchenDraw adatszinkronizáló eszköze automatikusan frissítse a katalógusaidat.

Ahhoz, hogy a KitchenDraw hálózatban üzemeljen telepítsd az előzőekben említett módon a KitchenDraw programot minden egyes állomásra, ezután minden munkaállomáson – kivéve a szerverállomást – változtasd meg az adatfájlokat tartalmazó könyvtárak elérési útvonalát.
Ha a számítógép hálózatba van kötve amikor a KitchenDraw fut, akkor a „Hálózati könyvtárak”-at használja; egyéb esetben a használatban lévő számítógépen található „Helyi könyvtárak”-at.

A hálózati könyvtárak elérési útvonalának meghatározása:

A KitchenDraw programban válaszd a „Beállítás|Rendszer” parancsot,
A Rendszer beállítás párbeszédablakban módosítsd az adatkönyvtárak elérési útvonalát, így azok a szerverállomáson létesített megfelelő könyvtárak felé fognak mutatni.
A következő könyvtárakat kell átirányítanod:
– Katalógusok (CAT) a KitchenDraw által használt objektumok katalógusait tartalmazza
– Tervek (SCN) a terveket (terv fájlok) továbbá a SCENES.LST fájlokat
– Dokumentumok (DOC) a kereskedelmi dokumentumokhoz (árajánlat, számla, stb.) használt WORD mintákat tartalmazza,
– Adatbázis (CFG) a változók beállításait tartalmazza (eladók listája, stb.)
– Textúrák (JPG) a JPG vagy BMP textúra fájlokat tartalmazza.

Egy másik gép alkönyvtárához az elérési útvonalat az alábbiak szerint kell megadnod:
\\szervernév\útvonal, ahol a szervernév a szerver munkaállomás neve (ami megjelenik a Windows Intéző Hálózatok szekciójában) és az útvonal a könyvtár struktúra a kívánt alkönyvtár eléréséhez.

Az útvonalat meghatározhatja a megfelelő karakterláncok beírásával az előzőek alapján, vagy a beviteli mező jobb oldalán lévő böngésző ikonra kattintva a szükséges alkönyvtár kiválasztásával.
Kattints az OK-ra a jóváhagyáshoz.

FONTOS: ha több állomás irányul ugyanahhoz a Tervek (SCN) könyvtárhoz az ezeket az állomásokat használók ugyanabban a felhasználói fiókban használják fel az órákat. Így a Tervek (SCN) könyvtár megosztásával lehetővé válik, hogy egyetlen használati órával tudj dolgozni és díjtalan használati órákhoz juss (mintsem egy-egy felhasználói fiókkal munkaállomásonként).

Adatok szinkronizálása

Előfordulhat, hogy valaki a számítógépet a hálózattól függetlenül használja, azaz nem csatlakozik a hálózati könyvtárakhoz (a szerver megosztott könyvtáraihoz). Ilyen esetekben nagyon hasznos lehet automatizálni az adatátvitelt (tervek, katalógusok) a helyi és a hálózati könyvtárak között.

Az adatszinkronizálásnak köszönhetően, abban az esetben ha egy terv elkészül, vagy módosul egy független számítógépen, miután visszacsatlakozik a hálózatra a terv automatikusan bemásolódik a szerver hálózati könyvtárába. A másik esetben, amikor a KitchenDraw a programot bezárja, a hálózati könyvtárakban található legfrissebb adatokat átmásolja a helyi könyvtárakba.

Az adatszinkronizálást bármikor elindíthatod a Beállítás | Menedzsment | Könyvtárak szinkronizálása… parancsot használva:

A KitchenDraw programban válaszd a „Beállítás|Rendszer” parancsot,
A Rendszer beállítás párbeszédablakban válaszd a „Hálózati könyvtárak” fület és jelöld be a hálózati könyvtáraknak szánt sorok jelölőnégyzetét, amiket szeretnél automatikusan frissíteni amikor a számítógép csatlakozik, vagy amikor végrehajtod a Beállítás | Menedzsment | Könyvtárak szinkronizálása parancsot. A legfontosabb könyvtár amit szinkronizálnia kell az a Scenes (.SCN) könyvtár, amely tartalmazza a projekteket. Azonban fontos lehet összehangolni a Catalogs (.CAT) könyvtárat is (vagy másokat), hogyha készítesz vagy módosítasz katalógusokat a számítógépén, a szervertől függetlenül használva.
Válaszd a „Helyi könyvtárak” fület és jelöld be a helyi könyvtáraknak szánt sorok jelölőnégyzeteit, amiket szeretnél automatikusan frissíteni minden alkalommal, amikor a KitchenDraw-t bezárod (ha a „Frissítse a helyi könyvtárakat mielőtt a programot bezárná” jelölőnégyzet be van jelölve) vagy amikor végrehajtottad a „Beállítás|Menedzsment|Könyvtárak szinkronizálása” parancsot
Jelöld be a „Frissítse a helyi könyvtárakat mielőtt a programot bezárná” jelölőnégyzetet ha szeretnéd, hogy a helyi könyvtárak automatikusan frissüljenek minden alkalommal amikor a KitchenDraw-t bezárod. A frissítés ideje alatt a párbeszédablak mutatja a frissítés folyamatát melyet a „Mégse” gombra kattintva visszavonhatsz.
Hagyd jóvá az OK gombra való kattintással.

Shopping Basket