Textúrázás sablonnal

Leírás keresése

A sablon eszközzel egyszerűen, gyorsan kijelölheted azt a területet, melyet majd kitöltesz egy elemmel (Például a „Beépített elemek” katalógus „BEÉP.ELEMEK VÁLASZTÉK” csoport „Egyszerű (alakzat)” elemével.). Ezt követően kijelölöd a textúrát ami jelen esetben a „Rusztikus vörös tégla”.
De miért fordult el a textúra, mikor az eredetin egy normál téglafal van?

Azért mert a terven elhelyezett textúra irányát nem a kép eredeti iránya határozza meg, hanem a sablon első két pontját összekötő szakasz iránya. Ez a mi esetünkben egy balról jobbra haladó vízszintes egyenes.

Az alapértelmezett textúra irány az alábbi képen látható. Minden esetben ez az alapértelmezett kiindulási pont.

Tehát, ha a fenti számozott textúrát használom egyedi textúraként, akkor jól látszik az alábbi képen, hogy a megfelelő sablon kezdési pont a munkalap bal felső sarka, majd a következő pont a felette lévő fali elem bal alsó sarka. Így a sablon első két pontját összekötő szakasz iránya függőleges lesz, ami megegyezik a textúra eredeti irányával. A képen azért láthatsz ennyi számozást, mert a textúra méretének megfelelően ismétlődik a mintázat egészen addig, amíg kitöltésre nem kerül a sablon által kijelölt terület.

Azaz felfelé indulj a sablonnal ha azt akarod, hogy a textúra úgy jelenjen meg, ahogy a képet elmentettük.

Shopping Basket