Magyar Általános Konyhai katalógus

Leírás keresése

Mint ahogy a neve is mutatja, próbáltunk egy olyan katalógust készíteni ami  lehető legszélesebb körben felel meg az elvárásoknak.
A katalógusban több mint 1500 féle elem, 3700 terméke közül választhatsz.

Az alapja a “KONYHA ÉS FÜRDŐSZOBA V3” katalógusunk mely bárki számára elérhető a demó verzió használata során is, azonban jelentős eltérések vannak a “Magyar Általános Konyhai katalógus” (MÁK) összes többi területén. Ezeket a jelentős eltéréseket szeretnénk a bemutatni.

Elem méretek

A demó katalógusban az alsó elemek 690mm magasak, amit átállíthatsz, azonban a “MÁK” katalógusban alapból 725mm magassággal dolgozhatsz. Természetesen a felső, magas, kamra, stb. elemek méretei is igazodnak a hazánkban megszokott frontkiosztásokhoz.

A lábazatok magassága is más a “MÁK” katalógusban. Alapból elérhető a 100, 135, 150 mm-es magasság. Természetesen mint minden, ezek a magasságok egyedileg módosíthatóak, azonban igyekeztünk a hazai viszonyok figyelembevételével megadni egy jó kiindulási alapot.

Sarok elemek speciális beállításai

Az egyedi bútorok készítésénél fontos lehet, hogy állítható legyen a sarokelemek korpuszmélysége is és ne csak a befoglaló mérete. Erre is nyújt megoldást a “MÁK” katalógus.

Az alsó-, a felső- és a magas szekrények sarok változatainál is állítható a korpuszok mélysége, tehát NEM A BEFOGLALÓ MÉRET MÉLYSÉGE, hanem az azon belüli elem mélység. A KitchenDraw varázslójának köszönhetően egyszerűen állíthatod be a tervezett értékeket.

 • Az adott elemre kell kattintani jobb egérgombbal, majd a megjelenő menüben az “Objektum varázsló” pontot kell választani.
 • A megjelenő ablakban az adott értékek átállítását a jobb oldali előnézeti kép azonnal mutatja, mint ahogy az az alábbi két képen is látható.
 • A kívánt érték beállítása után az “OK” gombra kattintva az ablak bezáródik és átalakítja az elemet a kívánt méretre.
  Természetesen az elemhez tartozó alkatrész listák is frissülnek, amennyiben rendelkezel gyártás-előkészítő adatbázissal.

Egyenes sarkok speciális beállításai

Az egyenes sarok esetében a hézagtakaró szélességét, pozícióját és a frontok szélességét is módosíthatod. Természetesen a beállítások az alkatrész-listában itt is azonnal frissülnek, amennyiben rendelkezel gyártás-előkészítő adatbázissal. Ezeknél az elemeknél az alábbi módosításokat végezheted el:

 • A hézagtakaró szélességének módosításával a “forduló” elem csatlakozási távolságát határozhatod meg.
 • A hézagtakaró mélysége nem az elem vastagságára vonatkozik, hanem annak a faltól való távolságára. Azaz a forduló elem korpuszmélységéhez tudod igazítani a sarokelem illesztését.
 • Módosíthatod a front szélességét a csatlakozó elem korpusz mélységének figyelembevételével. Az alábbi, képeket összehasonlítva látszik, hogy a 480mm mélységű csatlakozó elemhez igazodva a front szélessége nagyobb lett a kiindulási értékhez képest. Az automatizmus másik előnye, hogy akkor is működik, ha csak a teljes elem hosszát változtatod. Ekkor a program a korpusz mélységét változatlanul hagyja és csak a front méret növelésével “megy” a korpusz után.


Egyedi magas elemek

Rengeteg magas elem került a Magya Általános Konyhai katalógusba, mégis előfordul, hogy olyan elemre van szükséged, melyet a katalógus nem tartalmaz. Ekkor egyedi elemet készíthetsz a rendelkezésedre álló üres korpuszok, frontok, belső polcok felhasználásával. A végén csoportosíthatod és elmentheted, hogy később más tervekhez is felhasználhasd.
Ezen a  “hagyományos” módszeren túl más megoldás is lehetséges, amihez ismét a varázslót hívhatod segítségül. Így egyszerűen, pár kattintással beállíthatod az elem tulajdonságait. Nézzük a lehetőségeket!

 • Elsőként érdemes beállítani az alsó fix polc magasságát, ezzel megadva, hogy milyen frontkiosztáshoz kell igazodnia az elemnek.
 • A nyílásmagassággal állíthatod be a nyitott polcos, polc nélküli méretet, vagy beépített készülék esetén a készülék méretet. A beépített készülékes változatoknál rendelkezésedre állnak sütős és sütős+mikrós elemek is.
 • Beállíthatod, hogy felnyíló, vagy oldalra nyíló front jelenjen meg a felső szekcióban.
 • Megadhatod a felső szekcióban elhelyezkedő polcok számát.
 • Megadhatod a nyitott rész polcainak számát.
 • Beállíthatod az alsó szekció ajtós, vagy fiókos változatait.
 • Továbbá ajtós változat esetén a polcok számát.

Varázsló a speciális magas elemekhez

Varázsló a speciális magas elemekhez

Speciális felnyílók csoport

A felnyíló elemek esetében lemodelleztük a HK HS HL HF vasalatokat, így még realisztikusabb terveket mutathatsz az ügyfeleidnek!

 

HK HS HL HF vasalatok

Választható színek

A nagyobb beszállítók aktuális színválasztéka elérhető a katalógusban.
• EGGER • KRONOSPAN • FALCO • KASTAMONU
• NETTFRONT festett, fényes, matt, szupermatt
• RAL matt és fényes színek • KAINDL
Az erezettel, mintázattal rendelkező színek 90°-al elforgathatóak.
Ezeket a színeket a bútorlapos frontoknál is használhatod.

Fogantyúk

A klasszikus fogantyúk mellett a katalógus tartalmaz profil fogókat és bemart fogókat is.

A bemart fogókat a bútorlapos frontok esetében lehet használni.

Shopping Basket